REKLAMA

Zdroj: Freepik

Mäkké žuvacie karamelové cukríky

Vďaka maslovej sladkosti a mäkkej, poddajnej štruktúre sa tieto karamelky slastne rozplývajú v ústach.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 1 pohár kryštálový cukor Pridané do
  • 34 pohár ľahký kukuričný sirup Pridané do
  • 12 pohár nesolené maslo Pridané do
  • 12 pohár sladené kondenzované mlieko Pridané do
  • 14 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 čajová lyžička vanilkový extrakt Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

V silnom hrnci na miernom ohni zmiešajte cukor, kukuričný sirup, maslo, sladené kondenzované mlieko a soľ. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Tento krok je veľmi dôležitý na zabezpečenie hladkej textúry karamelu, preto sa neponáhľajte a dôkladne miešajte.

2. Krok

Pokračujte vo varení za stáleho miešania. Môže to byť trochu intenzívne, ale verte mi, že neustále miešanie je tajomstvom pre dosiahnutie dokonalej konzistencie. Varte, kým zmes nedosiahne 100 stupňov Celzia alebo kým sa z malého množstva zmesi vhodeného do studenej vody nevytvorí mäkká guľa, ktorá sa po vybratí z vody sploští.

3. Krok

Keď dosiahnete túto fázu, stiahnite panvicu z ohňa a vmiešajte vanilkový extrakt. Túto horúcu zmes nalejte do maslom vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej 20cm štvorcovej misy. Nechajte ju úplne vychladnúť.

4. Krok

Po vychladnutí nakrájajte tieto dobroty na malé štvorčeky. Na uľahčenie procesu použite namastený nôž. Kľúčom k rovnomernej veľkosti malých kúskov je trpezlivosť.

5. Krok

Nakrájané karamelky zabaľte do voskového papiera a uložte do vzduchotesnej nádoby. Pri správnom skladovaní vydržia až dva týždne, ale podľa mojich skúseností ich pravdepodobne zhltnete oveľa skôr!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov