:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/X6PTHb_MkSB-CJOYxzM6/3ede3f4e437c227fc71071a25661d4.jpeg)
Mäkkučké jablkové buchty a jablkový závin
Mäkkučké jablkové buchty a jablkový závin.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg postrúhané jablká
- 100 g trstinového cukru
- 10 g škorica mletá
- 10 g hrozienka
- 400 g hladká múka
- 100 ml kozie mlieko
- 2 kus vajce
- 8 g prášok do pečenia
- 125 g zmäknutého masla
Najnovšie letáky
Postup
Jablká očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle.
Zasypeme ich tstinovým cukrom a škoricou.
Nasypeme k ním tiež hrozienka.
Zamiešame a na panvici dusíme cca 30 minút.
Jabklkovú zmes preložíme do misky, premiešame a necháme ju vychladnúť.
V miske zmiešame múku s kozím mliekom, vajíčkami, štipkou soli, práškom do pečiva a maslom.
Vymiešame tuhé cesto, ktoré zakryjeme fóliou a necháme ho 1 hodinu odpočívať v chladničke.
Následne toto cesto rozkrájame na 2 polovice. Jednu polovicu nakrájame na menšie časti a formujeme z nich placky, ktoré naplníme jablkovou zmesou. Placky uzavrieme a vytvarujeme do gule.
Z polovice cesta pripravíme 2 štrúdle.
Takto pripravené štrúdle a guľky potrieme roztopeným maslom, preložíme ich na papierom vystlaný papier na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 200°C cca 40 minút.