REKLAMA
Maková bublanina

Maková bublanina

Bez lepku, bez múky. Iba s mojim milovaným makom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 80 g kokosový cukor Pridané do
  • 240 g mak Pridané do
  • 1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva Pridané do
  • 200 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • 150 g ríbezlí alebo iného kyselkavého ovocia Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Žĺtka oddelíme od bielok a vyšľaháme ich s kokosovým cukrom do peny. Potom pridáme zomletý mak, bezfosfátový prášok do pečiva, štipku soli a biely jogurt (prípadne kyslú smotanu). Ak v chladničke nájdete iba 150 g jogurtu, katastrofa vôbec nehrozí. Stačí, ak bublanina bude obsahovať 150 až 200 g mliečnej zložky.

Maková bublanina - krok prípravy 1
2. Krok

Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne zapracujeme do zmesi. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si predtým vymastili a vysypali kokosovou múčkou. Na vrch naukladáme čierne alebo červené ríbezle. Čo máte po ruke. 🙂

3. Krok

Bublaninu pečieme približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Maková bublanina - krok prípravy 1
4. Krok

Maková bublanina bez múky a tuku je ideálna na leto. Najmä, ak je vylepšená kyslastou chuťou ríbezlí, ktoré vás príjemne osviežia.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov