:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aVFman4Y56WqAusAVOqk/df071e7f53f13463708876b3ea7308.jpeg)
Maková bublanina
Bez lepku, bez múky. Iba s mojim milovaným makom.
Ingrediencie
- 80 g kokosový cukor
- 240 g mak
- 1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
- 200 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- štipka soľ
- 150 g ríbezlí alebo iného kyselkavého ovocia
- 4 ks vajce
Najnovšie letáky
Postup
Žĺtka oddelíme od bielok a vyšľaháme ich s kokosovým cukrom do peny. Potom pridáme zomletý mak, bezfosfátový prášok do pečiva, štipku soli a biely jogurt (prípadne kyslú smotanu). Ak v chladničke nájdete iba 150 g jogurtu, katastrofa vôbec nehrozí. Stačí, ak bublanina bude obsahovať 150 až 200 g mliečnej zložky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aVFman4Y56WqAusAVOqk/16c2f6ef4b60ad685e839bee35111b.jpeg)
Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne zapracujeme do zmesi. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si predtým vymastili a vysypali kokosovou múčkou. Na vrch naukladáme čierne alebo červené ríbezle. Čo máte po ruke. 🙂
Bublaninu pečieme približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aVFman4Y56WqAusAVOqk/67f982a63f77d423928fafb9a0fbb0.jpeg)
Maková bublanina bez múky a tuku je ideálna na leto. Najmä, ak je vylepšená kyslastou chuťou ríbezlí, ktoré vás príjemne osviežia.