Maková bublanina
Bez lepku, bez múky. Iba s mojim milovaným makom.
Ingrediencie
- 80 g kokosový cukor
- 240 g mak
- 1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
- 200 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- štipka soľ
- 150 g ríbezlí alebo iného kyselkavého ovocia
- 4 ks vajce
Najnovšie letáky
Postup
Žĺtka oddelíme od bielok a vyšľaháme ich s kokosovým cukrom do peny. Potom pridáme zomletý mak, bezfosfátový prášok do pečiva, štipku soli a biely jogurt (prípadne kyslú smotanu). Ak v chladničke nájdete iba 150 g jogurtu, katastrofa vôbec nehrozí. Stačí, ak bublanina bude obsahovať 150 až 200 g mliečnej zložky.
Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne zapracujeme do zmesi. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si predtým vymastili a vysypali kokosovou múčkou. Na vrch naukladáme čierne alebo červené ríbezle. Čo máte po ruke. 🙂
Bublaninu pečieme približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Maková bublanina bez múky a tuku je ideálna na leto. Najmä, ak je vylepšená kyslastou chuťou ríbezlí, ktoré vás príjemne osviežia.