REKLAMA
Maková roláda
Rolád už som vymyslela celkom dosť. U nás sú celkom obľúbené. Tentokrát maková.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 4 ks vajcia
- 50 g maková muka
- 30 g trstinový cukor
- 20 g vanilínový cukor
- 1 čl prášok do pečiva
- Štipka soli
Krém
- 150 g smotanový syr (cream cheese)
- 200 ml smotana na šľahanie
- 1⁄2 bal Stužovač šľahačky
- 40 g sladidlo
- 200 g apple mango jelly
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Žĺtky s cukrami vyšľaháme do peny. K žĺtkovej zmesi striedavo primiešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahané bielka. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vystriekaný/vymastený olejom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút. Upečený korpus zrolujeme, zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.
2. Krok
Smotanu so stužovačom vyšľaháme, zmiešame s cream cheese a sladidlom.
3. Krok
Vychladnutý korpus rozbalíme, potrieme krémom, na kraj navrstvíme džem a zrolujeme. Odložíme stuhnúť do chladničky aspoň na dve hodiny.