REKLAMA
Makové kocky bez múky
Výborný šťavnatý koláčik
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
- 7 kus vajce
- 250 g mletý mak
- 220 g kryštálový cukor
- 250 g maslo
- 1⁄2 balíčka kypriaci prášok
- 2 kus vanilkový cukor
- 100 g hrozienka
- podľa chuti marhuľový džem na potretie
Poleva
- 150 g čokoláda na varenie
- 1 polievková lyžica maslo
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Žĺtky vymiešame mixérom do penista s cukrom. Pridáme maslo, prášok do pečiva, vanilky a vymiešame. Nakoniec dodáme hrozienka, ktoré sme mali namočené v čaji s rumom a mak.
2. Krok
Osobitne vyšľaháme bielka, ktoré zľahka varechou vmiešame do makovej hmoty. Vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme 30 minút. Hotovú piškótu ešte teplú namažeme marhuľovým džemom. Ja som nešetrila, keďže časť džemu piškóta vsaje.
3. Krok
Na záver dáme čokoládovú polevu a necháme vychladnúť.