REKLAMA
Makové slimáky
Jednoduché, rýchle, bez kysnutia, chutné, z pár ingrediencií.... to sú tieto slimáčky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
◾Cesto
- 150 g bieleho gréckeho jogurtu
- 300 g hladkej špaldovej múky
- 1 ks vajce
- 6 g Prášku do pečiva
- 60 g masla
Plnka
- 250 g mletého maku
- 150 g slivkového lekváru
- 100 ml mlieka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme jogurt a vajce a jemne premiešame.
2. Krok
Následne do tejto zmesi nastrúhame maslo izbovej teploty, premiešame a ručne vypracujeme cesto. Cesto odložíme na 20-30 minút do chladničky.
3. Krok
Pripravené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Potrieme plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním maku, lekváru a vlažného mlieka.
4. Krok
Cesto zrolujeme ako štrúdľu a krájame na slimáky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch do zlatista.