REKLAMA
Makové zlepované kolieska
Makové zlepované kolieska z lineckého cesta, ktoré sú poliate citrónovou polevou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
35
Cesto
- 750 g polohrubá múka
- 250 g práškový cukor
- 250 g maslo
- 130 g kyslá smotana
- 250 g mletý mak
- 2 ks vajce
Plnka
- 125 g práškový cukor
- 1 ks Zlatý klas (prášok)
- 200 ml mlieko
- 125 g maslo
- šťava z polovice citróna
- citrónová kôra
Citrónová poleva
- 1 ks vaječné bielka
- práškový cukor
- citrónová šťava
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
U uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň 30 minút odpočívať.
2. Krok
Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska.
3. Krok
Kolieska pečieme na 180°C približne 15 minút.
4. Krok
Príprava plnky Uvaríme hustý puding z mlieka a Zlatého klasu. Puding necháme vychladnúť.
5. Krok
V miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom. Postupne pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru a vychladnutý puding.
6. Krok
Pripraveným krémom zlepujeme vychladnuté makové kolieska.
7. Krok
Ozdobiť ich môžeme citrónovou polevou. Polevu pripravíme zmiešaním práškového cukru, citrónovej šťavy a bielka.