REKLAMA

Makoví slimáci

Kysnutí slimáci s makom

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Cesto

  • 230 g hladkej múky Pridané do
  • 150 ml plnotučného mlieka Pridané do
  • 20 g droždia Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • 1 Lyžice trstinového cukru Pridané do
  • 50 g roztopeného masla Pridané do

Plnka

  • 100 g mletého maku Pridané do
  • 1 Lyžice medu alebo iného sladidla Pridané do
  • 20 g roztopeného masla Pridané do
  • na potretie mlieko Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Droždie si rozdrvíme do vlažného mlieka a necháme chvíľu napučať.

2. Krok

Do misky si dáme múku, cukor, vajíčko a zamiešame.

3. Krok

Ďalej pridáme roztopené maslo a zmes droždia.

4. Krok

Dôkladne si vymiesime cesto. Ak sa cesto veľmi lepí, tak iba pridajte viac múky.

5. Krok

Cesto prikryjeme a necháme kysnúť 45 minút.

6. Krok

Vyberieme, pomúčime a rozvaľkáme.

7. Krok

Mak zmiešame s medom a maslom. Celé cesto potrieme touto zmesou.

8. Krok

Cesto si pozdĺžne narežeme asi na 5cm pásiky.

9. Krok

Každý pásik zrolujeme a ukladáme na papier na pečenie.

10. Krok

Potrieme mliekom a vložíme do vyhriatej rúry.

11. Krok

Pečieme na 180/25-30 minút podľa potreby do zlatista.

12. Krok

Necháme vychladnúť a podávame.

13. Krok

Namiesto maku si môžte zvoliť zmes orechov, škorice alebo kokosu.

14. Krok

Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov