REKLAMA
Makoví slimáci
Kysnutí slimáci s makom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 230 g hladkej múky
- 150 ml plnotučného mlieka
- 20 g droždia
- 1 vajíčko
- 1 Lyžice trstinového cukru
- 50 g roztopeného masla
Plnka
- 100 g mletého maku
- 1 Lyžice medu alebo iného sladidla
- 20 g roztopeného masla
- na potretie mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Droždie si rozdrvíme do vlažného mlieka a necháme chvíľu napučať.
2. Krok
Do misky si dáme múku, cukor, vajíčko a zamiešame.
3. Krok
Ďalej pridáme roztopené maslo a zmes droždia.
4. Krok
Dôkladne si vymiesime cesto. Ak sa cesto veľmi lepí, tak iba pridajte viac múky.
5. Krok
Cesto prikryjeme a necháme kysnúť 45 minút.
6. Krok
Vyberieme, pomúčime a rozvaľkáme.
7. Krok
Mak zmiešame s medom a maslom. Celé cesto potrieme touto zmesou.
8. Krok
Cesto si pozdĺžne narežeme asi na 5cm pásiky.
9. Krok
Každý pásik zrolujeme a ukladáme na papier na pečenie.
10. Krok
Potrieme mliekom a vložíme do vyhriatej rúry.
11. Krok
Pečieme na 180/25-30 minút podľa potreby do zlatista.
12. Krok
Necháme vychladnúť a podávame.
13. Krok
Namiesto maku si môžte zvoliť zmes orechov, škorice alebo kokosu.
14. Krok
Dobrú chuť!