REKLAMA
Makovo jablkový koláč
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Suroviny
- 6 vajce
- 120 g kryštálový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 80 g hladká múka
- 1 kus kypriaci prášok
- 150 g mletý mak
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko
- 4 pl marhuľový džem
- 3 kus jablko
Poleva
- 200 g tmavá čokoláda
- 50 g maslo
- trošku olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Vajcia vyšľaháme do penista s vanilkovým a kryštálovým cukrom.
2. Krok
Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a zomletý mak a opäť miešame pri menších otáčkach.
3. Krok
Nakoniec dodáme ošúpané s nahrubo nastrúhané jablká a zľahka ich vmiešame varechou.
4. Krok
Cesto vylejeme na plech s papierom (30x20) a pečieme na 180 C zhruba 35 minút. Keďže cesto je vyššie, odporúčam preveriť špáradlom či je dostatočne upečené.
5. Krok
Hotovú piškótu necháme trochu vychladnúť, potrieme ju džemom a následne čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a nakrájame.