Makový koláč s pudingovým krémom
Opät jeden z dezertov vhodných aj pri udržiavaní postavy či chudnutí. Nutrične vyvážený, doplnený ovocím či bielkovinami.
Ingrediencie
Cesto
- 3 ks vajcia
- 3 pl vlažnej vody
- 1 pl oleja
- 100 g maku
- 50 g pomixovanych vločiek
- 20 g vanilkového proteínu
- 2 čl Prášku do pečiva
- 1⁄2 balenia vanilkového cukru
- Štipka soli
- 3 ks jablká
Pudingová vrstva
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka
- 140 g gréckeho jogurtu
- 20 g vanilkového proteínu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Bielky vyšľaháme do tuhého snehu.
Žĺtky zmiešame s vodou a olejom. Pridáme suché ingrediencie, ktoré sme si zmiešali v miske. Ďalej primiešame nastrúhané jabĺčka. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielka.
Prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 20 minút.
V 500ml mlieka si uvaríme puding. Jogurt zmiešame s proteínom a pridáme do uvareného pudingu.
Do upečeného a mierne vychladnutého korpusu urobíme opačným koncom varešky dierky. Na vrch nalejeme puding a môžeme posypať makom. Dáme stuhnúť do chladničky.
Pred podávaním si môžeme na vrch pripraviť jabĺčka, ktoré povaríme so škoricou, medom a troškou vody.