Makový koláčik s cherry džemom
Skvelý dezert v spojení maku a čerešní.
Ingrediencie
Cesto
- 150 g hladká múka
- 50 maslo rozpustené
- 50 g Med
- 1 ks vajce
- 1 čl kypriaci prášok
- Štipka soli
Plnka
- 100 g nátierkové maslo
- 250 g hrudkovitý tvaroh
- 100 g mletý mak
- 1 ks vajce
- 50 g Med
- 50 g proteín vanilka alebo viac sladidla
- 50 ml mlieko
- 1 balenie vanilínový cukor
- 1 pl zlatý klas vanilkový pudingový prášok
Poleva
- 200 g cherry jelly allnutrition
- 1 pl Zlatý klas
- 2 pl voda
- Pripadne sladidlo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame. Ručne vypracujeme cesto, ktoré odložíme na pol hodinu do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku. V miske zmiešame mak, vanilínový cukor, proteín a mlieko. V druhej miske zmiešame tvaroh s nátierkovým maslom, vajíčkom a medom. Obe zmesi zmiešame dokopy. Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. Na dno a po okrajoch roztlačíme pripravené cesto (môžeme ho aj vyvaľkať). Cesto popicháme vidličkou a naplníme plnkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45-50 minút. Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre. Na polevu si v miske rozmiešame zlatý klas vo vode. Džem dáme do hrnca, pridáme rozmiešaný zlatý klas s vodou. Podľa chuti môžeme osladiť a varíme do zhustnutia. Navrstvíme na vychladnutý koláč a odložíme do chladničky.