Mäkučké langoše plnené syrovou plnkou
Velmi jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinu. Chutí výborne samotné, ale aj ako výdatnejšie jedlo s tanierom dobrej polievky
Ingrediencie
Cesto
- 1 kg hladká múka
- 700 ml voda
- 3 pl jogurt biely
- 1 pl soľ
- 42 g droždie
Plnka
- 250 g syr cottage cheese
- 250 g Plesňový syr
- 100 g mozzarella
- soľ podla potreby
- olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
V miske premiešame múku so soľou, pridáme jogurt a vo 2 dl vody rozmiešané droždie. Tých ostatných cca 5dl vody pridávame postupne počas vypracúvania cesta podľa toho, ako múka pije. Máme dostať polomäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky ešte vymiesime do bochníka. Cesto s miskou dáme do igelitového sáčku, uzavrieme a dáme (najlepšie na 1 noc) do chladničky nakysnúť.
Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami z cesta odtŕhame kúsky velkosti na 1 langoš a pokladieme na tácku. Takto necháme 1h oddychovať, aby sa cesto prehrialo a dalo sa s ním pekne pracovať.
Zatial si zmiešame na plnku hrudkový tvaroh, syr s modrou plesňou a mozzarellu, ktorá tie syry vlastne pekne drží po kope :-) Dalej pridáme ešte dostatok nakrájanej pažítky, alebo vňať jarnej cibulky. Podla potreby plnku ešte dosolíme.
Po uplynutí 1nej hodiny si každé jedno cesto roztlačíme na tenší kruh pomocou oleja na jednej naolejovanej tácke. Do stredu dáme bohato plnku a uzavrieme. Uzavreté cesto znova len zlahka poroztláčame.
Takto plnené lángoše vyprážame pomaly v dostatočnom množstve oleja z oboch strán. Upečené vyberáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.
Lángoše sú výborné, mäkučké a krásne syrové :-) Sú výborné samotné, ale aj s polievkou ako výdatnejší obed alebo večera. Prajem dobrú chuť !
Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube