REKLAMA
Malinová torta so smotanovo - šľahačkovým krémom
Piekla som viac druhov zákuskov, ostal mi jeden plát korpusu. Po inventúre v chladničke vznikla táto torta 🤭.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 1 plát korpus
Malinové želé
- čerstvé maliny
- 11⁄2 balíčka agaru
- xylitol
- 0.8 l malinový sirup
Smotanovo - šľahačkový krém
- 300 g kyslá smotana
- 400 ml šľahačka
- 2 balenia stužovač šľahačky
- 2 balenia vanilkový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kraje korpusu som orezala pomocou formy, ktorú som na celú tortu použila / odopínaciu, bez dna. Priemer cca 20cm.
2. Krok
Agar pripravíme podľa návodu na balení: s vodou, malinovou šťavou, vodou a sirupom - podľa chuti. Dosladíme, použila som xylitol. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
3. Krok
Korpus dáme do formy, na korpus rozložíme maliny. Zalejeme vychladnutým agarom a dáme do chladničky stuhnúť. Keď je želé stuhnuté, formu dáme dole.
4. Krok
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom. Primiešame kyslú smotanu.
5. Krok
Na stuhnuté želé a boky torty rozotrieme smotanový krém.
6. Krok
Dáme do chladničky stuhnúť.
7. Krok
Dobrú chuť 🙂.