REKLAMA
Zdroj: Canva
Malinový sirup
Najlepší malinový sirup, ktorý je jednoduchý na prípravu a hodí sa do nápojov i dezertov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 500 g čerstvých malín
- 400 g cukru
- 250 ml vody
- 1 ks citrón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zohrejte vodu s cukrom vo veľkom hrnci na strednej teplote. Pomaly miešajte kým sa cukor nerozpustí.
2. Krok
Znížte teplotu a pridajte zhruba polovicu malín do hrnca. Nechajte všetko variť asi 15 minút.
3. Krok
Potom to všetko precedíme cez sitko.
4. Krok
Pridajte zvyšné maliny a stlačte ich vidličkou alebo lyžičkou, aby ste získali viac chute z malín.
5. Krok
Pridajte šťavu z citrónu a nechajte všetko na slabom ohni variť ďalších 10-15 minút.
6. Krok
Pot precedíte sirup cez sitko do pohárov alebo fľašiek, ktoré predtým dôkladne umyjete. Sirup nechajte vychladnúť a uchovávajte v chladničke.