REKLAMA
Mandľové cupcakes so šľahačkou
Jemné, nadýchané a mandľovo-mandľové koláčiky cupcakes, ktoré skvelo dopĺňa vyšľahaná a vychladená šľahačka. Mňam!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 120 g hladkej špaldovej múky
- 120 g práškového cukru
- 1 čl kypriaceho prášku
- štipka soľ
- 140 g masla
- 2 vajcia
- 100 g mandľového masla
- 3 pl mlieka
- 200 ml smotany na šľahanie
- 250 g jemného tvarohu
- podľa chuti sladidlo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V jednej miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a štipku soli.
2. Krok
V druhej miske vyšľaháme maslo spolu s vajíčkami, mliekom a orieškovým maslom do hladka.
3. Krok
Postupne pridávame suché ingrediencie a vymiešame hladké cesto.
4. Krok
Plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami a každý z nich naplníme do 2/3 cestom.
5. Krok
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 20 minút (urobíme tiež test drevenou špajdlou) a po upečení necháme vychladnúť.
6. Krok
Vymiešame tvaroh so sladidlom, pridáme smotanu na šľahanie a vymiešame do tuha.
7. Krok
Na vychladnuté cupcakes ešte nanesieme pomocou vrecka s ozdobnou špičkou šľahačkový krém.