Mandľové grilážové rezy
Skúste si vytvoriť tradičné grilážky trochu netradične.
Ingrediencie
- 200 g práškového cukru
- 4 žĺtko
- 200 g trstinového cukru Sweet Family
- 200 g maslo
- 70 g mletých oblanšírovaných mandlí
- 3 tortové oblátky
- 60 g čokoláda na varenie
- 20 g Cery
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si spolu v miske vyšľaháme žĺtka a práškový cukor do penista a odložíme stranou.
Na panvicu s veľkou plochou si vysypeme hnedý cukor, zatrasieme panvicou aby sa rovnomerne rozložil a necháme ho na strednom stupni rozpustiť na tekutý karamel. Cukor počas topenia nemiešame.
Keď máme karamel hotový, stiahneme plameň na nízky a do tekutého karamelu pridávame na tenké plátky nakrájané maslo po kúskoch a zamiešavame ho rýchlymi pohybmi s vareškou do karamelu (nie všetok tuk sa vstrebe do karamelu - tak to má byť)
Po roztopení posledného kúsku masla rýchlym miešaním primiešame našu žĺtkovo-cukrovú zmes, opäť po častiach a miešame až kým nevznikne jemná karamelová zmes. Na záver už len pridáme mleté oblanšírované mandle, zamiešame, odstavíme a necháme minútku vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme na tácku prvú tortovú oblátku, na ktorú rozotrieme v rovnomernej vrstve polovicu pripravenej plnky.
Prikryjeme druhou oblátkou a nalejeme druhú polovicu plnky. Opäť prikryjeme oblátkou, zakryjeme papierom na pečenie a zaťažíme dvomi ťažšími doskami na krájanie. Necháme stvrdnúť cez noc na stole mimo chladničky.
Na druhý deň nakrájame grilážky na kocky. Ja ich krájam na 4,5 cm x 4,5 cm veľké kocky, to je 9 tých mini kocičiek na oblátke.
Na záver roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu s cerou a ozdobíme čokoládovou polevou naše grilážky. Necháme zatuhnúť a podávame.