REKLAMA
Zdroj: Canva
Marhuľový cheesecake
Recept na marhuľový domáci cheesecake, ktorý sa pečie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Pre korpus:
- 200 g mletých sušienok
- 100 g masla
Pre náplň:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 150 g práškového cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 4 ks vajcia
- 2 ks šťava z citróna
Pre polevu:
- 400 g marhúľ
- 100 g cukru
- šťava z citróna
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Sušienky rozmixujte na drobno a primiešajte roztopené maslo. Túto zmes rozotrite do tortovej formy a dajte chladnúť do chladničky.
2. Krok
Medzitým si pripravte náplň. Tvaroh zmiešajte s cukrom, vanilkovým cukrom, vajcami a citrónovou šťavou. Túto hmotu potom rozotrite na vychladnutý korpus.
3. Krok
Cheesecake potom dajte piecť do rúry predhriatej na 150 stupňov na približne 45 minút. Potom ho nechajte úplne vychladnúť.
4. Krok
Na polevu očistite marhuľky, odstráňte kôstky a spolu so cukrom a citrónovou šťavou ich povarte, kým nie sú mäkké. Potom polevu nechajte úplne vychladnúť a rozotrite ju na cheesecake.