Marhuľový džem
Môj najobľúbenejší džem
Ingrediencie
- 1 kg marhule
- 600 g kryštálový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr som si poriadne umyla marhule, prekrojila, odkôstkovala a nakrájala na menšie kúsky.
Pripravila som si hrniec do ktorého som dala marhule, zasypala cukrom, zase dala marhule a zase cukor. Zakryla som pokrievkou a aspoň na 12 hodín treba dať do chladničky. Cukor sa roztopí a vznikne sirup. Džem som si varila v panvici s hrubším dnom. Robila som ho postupne a to tak, že som si zakaždým dala 4 naberačky do panvice aj spolu s vytvoreným sirupom a dala vrieť v zakrytej panvici. Potom som džem za stáleho miešania varila asi tak 12 minút do zhustnutia.
Takto som opakovala varenie, kým sa neminuli marhule. Džem som dávala horúci do čistých fľašiek, poriadne zavrela viečkom,otočila hore dnom, zakryla dekou a nechala vychladnúť.