REKLAMA
Marhuľový koláč
Rýchly koláč pre milovníkov ovocia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 31⁄2 šálky hladká múka
- 2 šálky marhuľový džem
- 11⁄4 hrnček nesolené maslo
- 1⁄4 šálka kryštálový cukor
- 1 kávová lyžička soľ
- 1⁄2 čl kypriaci prášok do pečiva
- 1 Lyžice Citrónová šťava
- 1 Lyžice Pravý vanilkový extrakt
- 1 Lyžice Rumový extrakt
- 1 hnedý cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor a soľ.
2. Krok
Pridajte maslo a premiešajte vidličkou alebo rukami.
3. Krok
V malej miske zmiešajte citrónovú šťavu, vanilkový extrakt, rumový extrakt a prášok do pečiva.
4. Krok
Tekutú zmes pridajte k múke a miešajte, kým sa nespojí.
5. Krok
Polovicu cesta rozotrite na plech alebo do misy na pečenie.
6. Krok
Na cesto natrite marhuľový džem.
7. Krok
Zvyšok cesta rozotrite na vrstvu džemu.
8. Krok
Cesto posypeme hnedým cukrom.
9. Krok
Celý povrch misky nastrúhajte na strúhadle na syr.
10. Krok
Rúru predhrejte na 190 °C a pečte približne 20 minút.
11. Krok
Pred podávaním nechajte vychladnúť v chladničke aspoň jednu hodinu.
12. Krok
Rez a dobrý vkus!