REKLAMA
Zdroj: zi3000 from Getty Images
Marináda na grilované ryby
Táto jednoduchá, ale chutná marináda pre grilované ryby nielenže dodá vašim rybám vynikajúcu chuť, ale tiež pomôže, aby boli mäkké, šťavnaté a plné chuti. Ideálna pre všetky typy ryb.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Marináda
- 60 ml olivový olej
- 1 ks limetka
- 2 ks cesnak
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 1 čajová lyžička sušené oregano
- petržlenová vňať
Ryba
- 4 ks rybie filé
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Najprv si v malej miske zmiešajte všetky ingrediencie pre marinádu. Olivový olej, šťavu z limetky, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie a oregano.
2. Krok
Rybacie filety položte do veľkej nádoby alebo do vrecúška na marinádu. Zalejte ich marinádou a nechajte ich odležať v chladničke minimálne 30 minút, ideálne cez noc.
3. Krok
Rybu potom grilujte na stredne vysokom teple približne 4 minúty na každej strane.