Zdroj: Canva
Marináda na kuracie krídla
Táto marináda na kuracie krídla je jednoduchá na prípravu a dokáže jednoducho oživiť chuť mäsa. Krídla sa namočia do marinády na niekoľko hodín, potom sa dopečú v rúre alebo na grile.
Ingrediencie
- 16 ks kuracích krídiel
- 1⁄4 šálky olej
- 1⁄4 šálky medu
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice jablkového octu
- 1 lyžička mletej sušenej chilli papričky
- 1 lyžička mletej papriky
- 1⁄2 lyžičky soli
- 1⁄2 lyžičky korenia
Najnovšie letáky
Postup
V malom mixéri zmiešajte olej, med, cesnak, jablkový ocot, mletú sušenú chilli papričku, mletú papriku, soľ a korenie, kým nebude zmes hladká.
Krídla položte do misky a prelejte marinádou.
Zakryte a nechajte odpočívať v chladničke minimálne 4 hodiny, ale ideálne 8 hodín.
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
Krídla vyberte z marinády a položte ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme 25-30 minút, alebo kým sa neobjavia zlatohnedé škvrny a mäso je upečené. Tak isto môžeme krídelka pripravovať aj na grile
Po upečení krídla nechajte chvíľu oddýchnuť a podávajte teplé.