REKLAMA

Marlenka guličky, top recept

Marlenka guličky sú rýchle, jednoduché a vynikajúce sladké potešenie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30
  • 1 balenie medových plátov 240 g Pridané do
  • 100 g Vlašských orechov Pridané do
  • 12 plechovky uvareného Salka originál Pridané do
  • 60 g zmäknutého masla Pridané do
  • 1 polievková lyžica medu Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Najprv si uvaríme Salko, ktoré varíme v hrnci ponorené vo vode minimálne 2 hodiny. Necháme dobre vychladnúť. Medové pláty najemno rozmixujeme.

2. Krok

Orechy rozmixujeme alebo pomelieme. Rozmixované pláty a orechy zmiešame. Dve kopcovité polievkové lyžice zmesi si odložíme na obaľovanie guliek

3. Krok

K sypkej zmesi (rozmixované medové pláty a orechy) pridáme polovicu uvareného a vychladnutého Salka, zmäknuté maslo a med. Všetko spolu premiešame.

4. Krok

Z týchto surovín nám vznikne lepkavejší bochníček. Necháme ho postáť v chlade 15 minút, môžeme aj viac, bude sa s ním lepšie pracovať v tvarovaní guliek.

5. Krok

Z tejto hmoty odoberáme kúsky vo veľkosti vlašského orecha a tvarujeme guličky, ktoré obalíme v sypkej zmesi, ktorú sme si odložili. Skladujeme ich v chlade.

6. Krok

Tip na záver: Salko si uvaríme deň vopred, ušetríme si čas. Môžeme kúpiť aj Salko, ktoré už nie je potrebné variť. Namiesto medových plátov môžeme zvoliť aj medovníčky v rovnakom množstve (240 g). Marlenka guličky nádherne prevoňajú celý byť či doma. Ak prilejeme trochu rumu, budú mať ešte výraznejšiu chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4777 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2228 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1446 receptov

Pre tehotné

1441 receptov