Marocká mrkvová polievka
Preneste sa do Maroka jednoduchou a zdravou polievkou s Garam Masala korením.
Ingrediencie
- 6 kus mrkva
- 1 kus Cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- 1 čajová lyžička kmín
- čerstvé listy koriandru
- 1 Lyžice olivový olej
- garam masala
- 1 čajová lyžička citrónová šťava
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
Nakrájame mrkvu a cibuľu na drobné kúsky a vložíme do misky s pretlačeným cesnakom a koreninami, soľou a olivovým olejom. Poriadne premiešame, najlepšie rukami.
Na cca. 10 až 12 minút dáme túto zmes piecť do rúry na plechu alebo v zapekacej mise.
Keď budú mrkvy akurát mäkké, vyberieme z rúry a necháme zmes vychladiť. Premiestnime do misy, kde zmes vymixujeme na hladkú pastu s pridaním asi 2 šálok horúcej vody. Zmes dáme zohriať na panvicu, pridáme podľa potreby opäť vodu. Primiešame Garam Masala a soľ, ak je treba, a dobre premiešame.
Po odstavení dochutíme ešte lyžičkou citrónovej šťavy a podávame horúce, dozdobené koriandrom.