Mäsové guľky s kyslou kapustou
Starodávne jedlo na ktorom si pochutí každý.
Ingrediencie
CESTO
- 440 g varených nastrúhaných zemiakov
- 300 g hrubej múky
- 1 vajce
- štipka soli
PLNKA
- 440 g mleté mäso
- 20 g cesnak
- 1 žltá cibuľa
- mleté čierne korenie
- soľ
KAPUSTA
- 1000 g kyslá kapusta
- 30 g trstinový hnedý cukor
- 200 g zemiaky surové
- 700 ml voda
- 1 Cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- kvapka oleja
- Červená mletá paprika
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si na troške oleja osmahneme cibuľku a pridáme mleté mäso s pretlačeným cesnakom.Ochutíme korením soľou, chvíľku kým mäso zbelie osmahneme a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť.
Spravíme si kapustu.Na rozohriaty olej dáme cibuľu osmažíme na polovicu a pridáme cukor,skaramelizujeme a pridáme kyslú kapustu s troškou vody,varíme do zmäknutia.Zemiak dáme do vody uvariť a potom ho rozmixujeme a touto kašou zahustíme kapustu.Dochutíme soľou, korením,červenou paprikou. Hotovo.
Nakoniec si dáme variť vodu a popri tom si spravíme cesto.
Zemiaky uvarené v šupke najemno nastrúhame a pridáme,vajce,múku toľko aby nám vzniklo cesto.Cesto vyvaľkáme rozkrájame na štvorčeky ktoré naplníme mletým mäsom a urobíme guľky.
Takto spravené guľky dáme variť do osolenej vody,varíme pokiaľ nevyplávajú navrch.
Servírujeme na tanier, najskôr kapustu na to guľky a polejeme vyškvarenou slaninou,klobásou a cibuľov.
Dobrú chuť 😉