Mäsové guľky v paradajkovej omáčke, mrkvové halušky z banán.múky
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke, mrkvové halušky z banán.múky
Ingrediencie
Omáčka
- 150 g červenej cibule
- 800 g paradajok v konzerve plechovky
- 1000 g v lete čerstvých paradajok
- 2 ks zelenej papriky ks odložiť ku mäsu
- 200 g cukety
- 3 pl ol oleja
- 400 ml kokosovej mandľovej smotany
- 1 soľ ČL čiernej rasce
- 4 ks klinček
- 1 čl škorice
- 1 čl kurkumy
- 1⁄2 čl ml bieleho korenia
- 2 pl ďatlového sirupu
- čerstvá nasekaná bazalka
Mäsové guľky
- 1000 g mletého mäsa ľubovoľné
- 2 vajcia soľ kurkuma
- ml červ paprika
- ml biele korenie
- Všetko spolu dobre vymiešať
Mrkvové halušky z banán.múky
- 400 g mrkvy
- 4 vajcia ČL ol oleja
- 180 g banán múky
- 1 čl soli ČL sušeného cesnaku
- 2 čl nasekanej pažítky
Najnovšie letáky
Postup
Na oleji vo väčšom hrnci orestujeme pokrájanú cibuľu a zelenú papriku, pridáme soľ, všetky koreniny, poopekáme, podlejeme troškou vody, pridáme nastrúhanú cuketu
A nakrájané paradajky. Povaríme asi 15. min. Odstavíme a rozmixujeme na hladkú omáčku osladíme ďatl.sirupom, vlejeme smotanu, privedieme k varu.
Z mäsovej zmesi mokrými rukami robíme guľky a vkladáme do omáčky a na slabom ohni varíme 20 min.
1 zelenú papriku naplníme mäsovou zmesou a dáme pre chuť variť do omáčky.
Mrkvu očistíme a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť. Ku mrkve pridáme vajcia ,olej ,soľ a koreniny. Rozmixujeme na hladko. Varechou primiešame múku
A necháme 20 min.odstáť !
Do osolenej vriacej vody zavárame halušky. Varíme len 1 minútu !
Odstavíme, zalejeme studenou vodou, scedíme.
Upozornenie – Toto množstvo zaváram na 2x Inak sa vám halušky rozvaria.