REKLAMA
Zdroj: Pixabay: RitaE
Mäsové guľky z mletého mäsa
Výborné a jednoduché mäsové guľky, ktoré sú ideálne ako príloha k rôznym pokrmom alebo jednoduché samostatné jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
guľky
- 500 g mleté mäso
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks cesnak
- 1 ks vajce
- 100 g strúhanka
korenie
- 2 čajová lyžička červená paprika
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno nakrájame.
2. Krok
Mleté mäso zmiešame s nasekanou cibuľou a cesnakom, pridáme vajce a strúhanku. Všetko dobre premiešame.
3. Krok
Pridáme korenie a ešte raz premiešame.
4. Krok
Z mäsovej zmesi tvarujeme guľky a opečieme ich na panvici na oleji z oboch strán dozlatista.
5. Krok
Hotové mäsové guľky odložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný olej.
6. Krok
Mäsovým guľkám môžeme pridať omáčku podľa chuti alebo ich podávať samostatne jako prílohu k jedlo.