REKLAMA
Zdroj: lulia Cozlenco from Getty Images
Mäsové guľky zapekané v paradajkovej omáčke
Chrumkavé mäsové guľky zapekané v bohatej, paradajkovej omáčke.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäsové guľky
- 500 g mleté hovädzie mäso
- 1 ks vajce
- 100 g strúhanka
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 1 čajová lyžička mletá paprika
- 1 čajová lyžička soľ a korenie
Paradajková omáčka
- 400 g paradajky v konzerve
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička mletá paprika
- 1 čajová lyžička soľ a korenie
- 1 čajová lyžička cukor
- 2 pl olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C. V hlbokej miske zmiešajte všetky ingrediencie na mäsové guľky. Mäso rozdeľte na rovnako veľké kúsky a formujte z nich guľky.
2. Krok
V panvici rozpáľte olej a pridajte guľky. Varte ich, až kým nie sú zlatohnedé. Potom ich vyberte a odložte na bok.
3. Krok
V rovnakej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak.
4. Krok
Potom pridajte paradajky, koreniny a cukor. Nechajte to dusiť 15 minút.
5. Krok
Pridajte späť do panvice mäsové guľky a prelejte ich omáčkou. Potom celú panvicu vložte do rúry a zapekajte 15-20 minút.