REKLAMA

Zdroj: lulia Cozlenco from Getty Images

Mäsové guľky zapekané v paradajkovej omáčke

Chrumkavé mäsové guľky zapekané v bohatej, paradajkovej omáčke.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Mäsové guľky

  • 500 g mleté ​​hovädzie mäso Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 100 g strúhanka Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 čajová lyžička mletá paprika Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ a korenie Pridané do

Paradajková omáčka

  • 400 g paradajky v konzerve Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 čajová lyžička mletá paprika Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ a korenie Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukor Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180°C. V hlbokej miske zmiešajte všetky ingrediencie na mäsové guľky. Mäso rozdeľte na rovnako veľké kúsky a formujte z nich guľky.

2. Krok

V panvici rozpáľte olej a pridajte guľky. Varte ich, až kým nie sú zlatohnedé. Potom ich vyberte a odložte na bok.

3. Krok

V rovnakej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak.

4. Krok

Potom pridajte paradajky, koreniny a cukor. Nechajte to dusiť 15 minút.

5. Krok

Pridajte späť do panvice mäsové guľky a prelejte ich omáčkou. Potom celú panvicu vložte do rúry a zapekajte 15-20 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov