REKLAMA
Mätové srdiečka v čokoláde
Nepečená dobrota plná mätovej príchute a kokosu, obaľovaná v horkej čokoláde
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
14
- 120 g kešu oriešky
- 45 g ovsené vločky
- 80 g strúhaný kokos
- 60 ml javorový sirup
- 60 ml kokosový olej (roztopený)
- 5 čl kvapiek doterra mäta alebo mätová aróma
- štipka soľ
- 150 g horkosladká čokoláda
- 1 čl kokosový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Do mixéra vložíme kešu oriešky, vločky, kokos, soľ a mixujeme asi 30 sekúnd na malé kúsky.
2. Krok
Pridáme kvapky mäty, javorový sirup a kokosový olej. Mixujeme opäť až kým sa všetko pekne nespojí (asi 10 sekúnd).
3. Krok
Vyložíme formu na pečenie (20cm) papierom na pečenie. Nalejeme do nádoby vymixovanú zmes a rovnomerne rozložíme po celej ploche. Dáme do mrazničky na 2 hodiny.
4. Krok
Roztopíme si horkú čokoládu s kokosovým olejom. Buď v mikrovlnke alebo nad parou v hrnci.
5. Krok
Vyberieme zmes z mrazničky a veľmi ostrým nožom nakrájame rovnako veľké obdĺžniky.
6. Krok
Namočíme každý kúsok dostatočne v čokoláde a kladieme na plech. Následne vložíme obalené kúsky do chladničky aby celkom stuhli.