REKLAMA
Zdroj: cmfotoworks from Getty Images
Medovkový sirup
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 250 g medovka
- 1 l voda
- 250 g cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Do veľkého hrnca nalejeme liter vody a pridáme 250g medovky. Privedieme k varu.
2. Krok
Keď začne voda vrieť, znížime teplotu a necháme lúhovať po dobu 30 minút.
3. Krok
Po 30 minútach scedíme medovku a do získaného odvaru pridáme cukor. Varíme na strednom ohni, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
4. Krok
Keď sa cukor rozpustí, sirup prelejeme do čistej fľaše a necháme vychladnúť.
5. Krok
Hotový sirup skladujte v chladničke a používajte podľa potreby.