Medvedie labky ako od babičky
Použite zmes vlašských a lieskových orechov. Vlašských dajte viac, majú výraznejšiu chuť.
Ingrediencie
Suroviny
- 250 g hladká múka
- Štipka soľ
- 100 g vlašské orechy
- 10 g holandské kakao
- 100 g práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 čl mletá škorica
- 5 ks rozdrvené klinčeky
- 1 bal citrónová kôra strúhaná
- 1 ks vajce
- 100 g maslo
Na ozdobenie
- 100 g práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu cesta zmiešame v miske múku so soľou, orechmi, preosiatym kakaom a preosiatym cukrom, vanilkovým cukrom, škoricou, klinčekom a citrónovou kôrou. Pridáme vajce a zmäknuté maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme v chladničke asi pol hodinu odpočinúť.
Cestom naplníme formičky a položíme na plech na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry na 170 C a pečieme asi 12 minút. Klasické plechové formičky je lepšie pred plnením vymastiť maslom alebou masťou. Naopak silikónové formičky nemastíme- len tak vynikne kresba.
Medvedie labky vyklopíme ešte teplé z formičiek a ihneď pocukrujeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť.