REKLAMA
Zdroj: Youtube
Meteník
Meteník je tradičné slovenské jedlo, ktoré si zamilujete. Tento recept je jednoduchý a výsledok je vynikajúci.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- 1 kl soli
- 1 kl Prášku do pečiva
- 100 ml oleja
- 250 ml mlieka
- 2 hrste kyslej kapusty
- 1⁄2 kus sušené droždie
- 1 strúčik cesnaku
- 1 kl cukru na kvások
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Pripravíme si kvások. Do misky nasypte obe múky, soľ, cukor a sušené droždie. Zalejeme ho trochou mlieka.
2. Krok
Kvások nechajte 20 minút odpočívať.
3. Krok
Potom pridáme ostatné suroviny - olej, prášok do pečiva a kapustu.
4. Krok
Vymiešame cesto, ktoré necháme chvíľu ešte podkysnúť na plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
5. Krok
Meteník potrieme olejom a pečieme ho na 180°C zhruba 30 minút. Počas pečenia meteník potierame olejom zmiešaným s cesnakom.