REKLAMA
Mexický guláš
Takáto klasika poteší každého.Jednoduchá príprava a chutí štipľavý aj nie štipľavý 😉
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 žltá cibuľa
- 650 g hovädzie mäso nožina
- rastlinný olej
- 40 g hladká múka
- 5 strúčiky cesnaku
- 700 ml voda
- 3 pl kečup
- 230 g sterilizovaný hrášok
- soľ
- drvená rasca
- mletá červená paprika
- chilli prášok
- majoránka
- syr strúhaný
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na kocky,cibuľu nadrobno .
2. Krok
V hrnci rozpálime olej alebo masť, opražíme do zlatista cibuľku, vložíme mäso a orestujeme.Potom poprášime múkou a znova porestujeme. Pridáme papriku, soľ, rascu a prelisovaný cesnak, premiešame a ešte posmažíme. Potom za stáleho miešania prilievame vodu až bude mäso ponorené. Pridáme majoránku a kečup,premiešame a takto prikryté dusíme, kým maso nezmäkkne.
3. Krok
Občas skontrolujeme, premiešame, ak treba podlejeme ešte vodou.Keď je mäso mäkké tak dochutíme a pridáme sterilizovaný hrášok. Podávame s ryžou a posypané strúhaným syrom.