Zdroj: LauriPatterson from Getty Images Signature
Mini Quiche Lorraine
Parádne mini quiche lorraine, ktoré sa hodia na párty ako rýchle občerstvenie. Sú skvelé teplé aj studené, takže ich môžete pripraviť aj vopred.
Ingrediencie
- 1 balenie lisovaného cesta
- 100 g údenej slaniny
- 100 g ementálový syr
- 2 ks veľké vajcia
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Rúru si predhrejeme na 180°C. Lisované cesto rozrežeme na 12 rovnakých častí a vložíme do formy na mufiny, tak aby vytvorili korpusy quiche.
Na panvici osmažíme údenú slaninu na kocky pokrájanú. Osobne odporúčam nechať ju vyprážať sa trochu dlhšie, tak aby bola krásne krehká.
Náplň na quiche pripravíme tak, že slaninu, nastrúhaný ementál, vajcia a smotanu na varenie zmiešame v miske. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Túto náplň rozdelíme rovnomerne medzi cesta v forme.
Quiche pečieme v predhriatej rúre približne 15-20 minút, alebo až kým nie sú pekne zlatohnedé.