Mliečna kyslá polievka s kuracím mäsom
Jedna z najchutnejších polievok akú poznám. Túto polievku varí moja mama už od môjho detstva❤️ Môžete použiť aj iné mäso. Táto polievka je najchutnejšia s chlebom a cibulou.
Ingrediencie
- 1 kg kuracie mäso
- 1 l mlieko
- 1 l voda
- 3 mrkvy
- 2 ks Koreň petržlenu
- 2 zemiaky
- 1 Cibuľa
- 1 čerstvá paprika
- petržlenová vňať
- 3 bobkový list
- 8 zrniek celé čierne korenie
- 2 kl mletá rasca
- alebo ocot citrón
- 1 pl hladká múka
- 1 pl mletá červená paprika
- olej
- 300 ml studená voda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si pripravíme všetky suroviny. Z kuraťa môžte použiť hociktorú časť, ja som dala krídla a stehno. Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a pokrájame. Cibulu a papriku len zakrojíme. Mlieko dáme 3,5%, kedže sa dáva aj voda.
Všetky prísady dáme do hrnca, zalejeme mliekom, vodou a privedieme do varu. Keď sa polievka začne variť, tak sa začne tvoriť na vrchu pena, ktorá je vlastne aj z mäsa. Túto penu treba pozbierať sitkom dole, aby ste mali peknú čistú polievku. Keď už sa pena netvorí, vtedy dáme bobkové listy, rascu, čierne korenie a soľ. Polievku necháme variť, kým všetko nezmäkne.
Z oleja, múky a červenej papriky si pripravíme zápražku, ktorú zalejeme 300ml vodou a následne vlejeme do polievky. Polievku necháme ešte asi 10 minút povariť., a ak treba tak dosolíme. Keď je polievka už hotová, tak ju dáme bokom, a počkáme asi 10-15 minút aby prestala bublať. Nakoniec polievku ochutíme trochou octu, alebo citrónom. Ak sa bojíte, že sa vám zrazí, tak si kludne dochutte svoju porciu neskôr v tanieri, keď budete jesť :-)
Polievka je velmi chutná a kludne nahradí aj hlavné jedlo. U nás sa podáva vždy s chlebom a čerstvou cibulou. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube