Morčacie prsia v syrovej omáčke
Mal som chuť na niečo dobré z kolienkami. Tak som spravil tento recept. No a keďže mi to chutilo, tak ho dávam aj sem. Možno si pochutí aj niekto iný.
Ingrediencie
- 1 kg morčacie prsia
- 1 Cibuľa
- 4 strúčky cesnak
- 2 ks tavený syr
- 250 ml sladká smotana
- 3 dc mlieko
- 1 dc voda
- 1 kocka zeleninový bujón
- soľ a korenie
- bazalka
- nasekaná petržlenová vňať
- 2 čl horčica
- 1 pl hladká múka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Mäso nakrájame na rezne posolíme, pokoreníme a opečieme na oleji.
Opečené odložíme nabok.
Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľku a nastrúhame cesnak.
Chvíľku popražíme a zalejeme vodou. Pridáme horčicu, premiešame a po 5 minútach pridáme kocku bujónu a syr.
Zasa varíme a keď je syr roztopený, pridáme smotanu.
Necháme povariť asi 10 minút na miernom ohni.
Potom ešte pridáme medzi prsty bazalku.
V mlieku rozmiešame 1 PL (nie kopcom naplnenú) hladkej múky, aby neboli hrudky a vlejeme do vriacej omáčky.
Počkáme až omáčka znova zovrie za stáleho miešania.
Nakoniec vložíme do omáčky upečené mäso a ešte necháme na veľmi miernom ohni jemne vrieť asi 10 minút.
Podávame s cestovinou - kolienka. Petržlenová vňať sa dáva len ako dekorácia na tanier.