Zdroj: Freepik
Morušový ovsený dezert
Morušový crumble je dezert, ktorý skutočne vyzdvihuje prirodzenú sladkosť a jemnú trpkosť moruše.
Ingrediencie
Na náplň:
- 4 poháre čerstvých moruší
- 4 poháre čerstvých moruší
- 1⁄2 pohár kryštálového cukru
- 1 polievková lyžica Kukuričného škrobu
- Šťava z polovice citróna
Na omrvinky:
- 1 pohár múka
- 1⁄2 pohár Ovsených vločiek
- 1⁄2 pohár Hnedého cukru
- 1⁄2 čajová lyžička škorice
- 1⁄2 čajová lyžička škorice
- 1⁄2 pohár studené maslo
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 190 °C (375 °F). Tento krok je veľmi dôležitý, pretože pečenie pri správnej teplote vedie k dokonalej chrumkavej omrvine.
Vo veľkej miske zmiešajte moruše s cukrom, kukuričným škrobom a citrónovou šťavou. Miešajte, kým sa bobule dobre neobalia. Kukuričný škrob pomáha zahusťovať ovocné šťavy počas varenia, čím zabraňuje prílišnému rozmočeniu drobenky.
Zmes bobúľ preložte do vymastenej koláčovej misy alebo akejkoľvek nádoby na pečenie, ktorú máte po ruke.
V inej miske zmiešajte múku, ovsené vločky, hnedý cukor a škoricu na drobenku. Pridajte studené maslo nakrájané na kocky a prstami ho trite so suchými prísadami, kým zmes nebude pripomínať strúhanku. Je veľmi dôležité, aby bolo maslo studené, aby neabsorbovalo múku a ovsené vločky a skôr ich obalilo, čo pomôže drobenke, aby bola počas pečenia chrumkavá.
Touto zmesou posypte bobule a dbajte na rovnomerné rozloženie.
Pečte v predhriatej rúre 30-35 minút, alebo kým nie sú drobky na povrchu zlatohnedé a šťava z bobúľ bublinkuje. Dlhší čas pečenia zabezpečí, že ovsené vločky sa poriadne uvaria a chute sa prenesú do celého pokrmu.
Pred podávaním ho vyberte z rúry a nechajte mierne vychladnúť.