REKLAMA
Mrkvová roláda
Blíži sa Veľká noc a mne sa s ňou spájajú aj mrkvové dezerty. Vyskúšajte túto roládu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Korpus
- 3 Kúsky vajce
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- 150 g mrkva nastrúhaná na jemno
- 50 g cukor / med
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 čl Čajové Sódy bikarbóny
- 1 čajová lyžička škorica
- 1⁄2 čajová lyžička muškátový oriešok
- soľ
- 3 pl Teplá voda
Krém
- 250 g mascarpone
- 100 g tvaroh jemný
- 100 ml smotany na šľahanie
- 35 g cukor / med
- 1 čl citrónovej šťavy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Vyšľaháme bielka so štipkou soli.
2. Krok
Žĺtky zmiešame s vodou a medom. Prilejeme ich k bielkam a metličkou jemne zmiešame.
3. Krok
Ďalej k vajíčkovej zmesi pridáme nastrúhanú mrkvu a suché ingrediencie. Jemne zmiešame a rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom.
4. Krok
Pečieme na 170 stupňov približne 15 minút.
5. Krok
Po dopečení zrolujeme do utierky a necháme vychladnúť.
6. Krok
Smotanu na šľahanie vyšľaháme. Zmiešame s ostatnými ingredienciami a rozotrieme na vychladnutý korpus. Časť krému si necháme na dokončenie.
7. Krok
Korpus s krémom zrolujeme, potrieme zvyšným krémom a dáme vychladiť do chladničky.
Super prosím pridávajte viac 😉