REKLAMA
Mrkvové muffiny pre alergikov
Intolerancie sa nám rozmohli a preto občas treba prirpaviť a vymslieť aj recept pre takýchto ľudí. No ak sa stretnú viaceré kombinácie je to náročné. Tieto muffiny sú bezvaječné, bez mliečne i bezlepkové.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 2 ks stredne veľké mrkvy
- 120 g ovocná výživa
- 80 g sladidlo trstinový cukor
- xylitol
- 200 g ryžová múka
- 2 pl olej
- 2 pl Chia semienka
- 1 čl sóda bikarbóna
- Štipka soli
- 150 ml voda
- Hŕstka vlašské orechy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
Mrkvu nastrúhame na jemno. V miske zmiešame sypké ingrediencie. Pridáme nastrúhanú mrkvu a postupne mokré ingrediencie. Všetko spolu premiešame. Malo by nám vzniknúť hustejšie cesto. Cesto dávame lyžicou do silikónových formičiek na muffiny. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.