Zdroj: somatuscani from Canva
Mrkvový krém
Tento lahodný a chutný recept na mrkvový krém z mrkvy sa stal jedným z mojich obľúbených. Polievka je nielen chuťovo vynikajúca, ale oceňujem ju aj pre jej jednoduchosť a rýchlu prípravu.
Ingrediencie
- 500 g Mrkva
- 1 kus veľká cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 Lyžice Olivový olej
- 800 ml zeleninový vývar
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravte prísady. Ošúpte mrkvu a nakrájajte ju na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak. V podstate tak vytvoríme základ polievky. Cibuľu by sme mali smažiť, kým nezačne mierne hnednúť, čo jej dodá tú správnu chuť.
Pridáme na plátky nakrájanú mrkvu a tiež ju opečieme. Mrkvu nechajte na panvici, kým nezmäkne.
Potom mrkvu zalejte zeleninovým vývarom a varte asi 20 minút, kým nezmäkne.
Keď je mrkva mäkká, rozmixujte ju ponorným mixérom do hladka. Ak máte radi hustejšiu konzistenciu, pridajte menej vody. Potom ju dochuťte soľou a korením.