Zdroj: Pixabay: sohyae0
Mušle v omáčke z bieleho vína
"Mušle v omáčke z bieleho vína" je klasický recept na morské plody, ktorý ma nikdy nesklame. Kombinácii čerstvých mušlí, voňavého cesnaku, jemného bieleho vína a jemnej pikantnosti chilli vločiek sa jednoducho nedá odolať. Či už ako ľahký hlavný chod, alebo ako súčasť viacchodového jedla, toto jedlo jednoducho vždy chutí dobre.
Ingrediencie
- 2 kg Mušle
- 2 šalotky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok petržlen
- 250 ml bieleho vína
- 4 Tablespoon olivový olej
- soľ a korenie
- Chilli alebo vločky korenia (podľa chuti)
- 1 Bageta (slúžiť)
Najnovšie letáky
Postup
Recept na mušle v omáčke z bieleho vína pripravíte tak, že mušle starostlivo očistíte pod tečúcou vodou. Tip: Odstráňte "fúzy" (vláknité časti, ktoré trčia z mušle) a vyhoďte všetky mušle, ktoré sú otvorené a po poklepaní sa nezatvoria - pravdepodobne sú mŕtve a nie sú vhodné na konzumáciu.
Šalotku a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a tiež nasekajte.
Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej a šalotku a cesnak na ňom restujte, kým nezmäknú a nezavonia.
Pridajte mušle a varte, kým sa neotvoria. Teraz prilejte biele víno a nechajte všetko variť asi 10 minút. Tip: Neotvorené mušle vyhoďte - nie sú vhodné na konzumáciu.
Omáčku ochuťte soľou, korením a chilli alebo vločkami a vmiešajte polovicu petržlenovej vňate.
Slávky v omáčke z bieleho vína podávajte na hlbokých tanieroch, posypte zvyšnou petržlenovou vňaťou a podávajte s bagetou. Tip: Bageta je ideálna na namáčanie do lahodnej omáčky z bieleho vína!