REKLAMA

Zdroj: Pixabay: sohyae0

Mušle v omáčke z bieleho vína

"Mušle v omáčke z bieleho vína" je klasický recept na morské plody, ktorý ma nikdy nesklame. Kombinácii čerstvých mušlí, voňavého cesnaku, jemného bieleho vína a jemnej pikantnosti chilli vločiek sa jednoducho nedá odolať. Či už ako ľahký hlavný chod, alebo ako súčasť viacchodového jedla, toto jedlo jednoducho vždy chutí dobre.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 kg Mušle Pridané do
  • 2 šalotky Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 zväzok petržlen Pridané do
  • 250 ml bieleho vína Pridané do
  • 4 Tablespoon olivový olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • Chilli alebo vločky korenia (podľa chuti) Pridané do
  • 1 Bageta (slúžiť) Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Recept na mušle v omáčke z bieleho vína pripravíte tak, že mušle starostlivo očistíte pod tečúcou vodou. Tip: Odstráňte "fúzy" (vláknité časti, ktoré trčia z mušle) a vyhoďte všetky mušle, ktoré sú otvorené a po poklepaní sa nezatvoria - pravdepodobne sú mŕtve a nie sú vhodné na konzumáciu.

2. Krok

Šalotku a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a tiež nasekajte.

3. Krok

Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej a šalotku a cesnak na ňom restujte, kým nezmäknú a nezavonia.

4. Krok

Pridajte mušle a varte, kým sa neotvoria. Teraz prilejte biele víno a nechajte všetko variť asi 10 minút. Tip: Neotvorené mušle vyhoďte - nie sú vhodné na konzumáciu.

5. Krok

Omáčku ochuťte soľou, korením a chilli alebo vločkami a vmiešajte polovicu petržlenovej vňate.

6. Krok

Slávky v omáčke z bieleho vína podávajte na hlbokých tanieroch, posypte zvyšnou petržlenovou vňaťou a podávajte s bagetou. Tip: Bageta je ideálna na namáčanie do lahodnej omáčky z bieleho vína!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov