Nadýchaný domáci posúch
Tento posúch je vhodný papať samotný ,alebo ku polievke aj mäsku .Je mäkký aj na druhý deň.
Ingrediencie
Cesto
- 1 kg hladká múka
- 1 vajce
- 6 uvarených v šupke zemiakov
- 3⁄4 l mlieko
- 42 g Kvasnice
- 1 čl kryštálový cukor
- kmín
- 3 čl soľ
Na cesto plnka
- 2 dcl olej
- 2 vajcia
- celý kmín
- soľ
- 5 cesnak pretlačený
- slaninka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z kvasníc,cukru a trošky vlažného mlieka si urobíme kvások .
Do misky, alebo pekárničky si dáme múku, najemno nastrúhané uvarené v šupke zemiaky(bez šupky :)), trošku kmínu,asi 3 zarovnané čajové lyžičky soli,vajce,mlieko a kvások. Vymiešame hladké cesto a necháme vykysnúť.
Potom cesto rozdelíme na 2-3 plechy podľa toho aké sú veľké .
Na cesto nakrájame na kocky slaninku. A cesto potrieme zmesou z oleja,vajcia,kmín,trošku soli,pretlačený cesnak podľa chuti 3,4,5 strúčkov.
Takto pripravené šupneme do trúby a upečieme. Dobrú chuť.
*** ak máme cesto husté,,prídáme mlieko ,,taktiež podľa chuti použijeme cesnak kto má rád viac cesnakové pridá si strúčiky.Zemiaky môžu byť 6-7ks stredné .