REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Najjednoduchší kremeš
Tento recept vás naučí, ako si pripraviť lahodný kremeš z lístkového cesta. Ide o klasický slovenský dezert, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu a postačia vám na to len základné suroviny.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Lístkové cesto
- 500 g lístkové cesto
Krém
- 500 ml mlieko
- 2 ks vajce
- 100 g cukor
- 1 balenie vanilkový puding
- 250 g maslo
Šľahačka
- 1 ks smotana na šľahanie
- 2 kl cukor
- 1 ks stužovač šľahačky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Lístkové cesto vyvaľkáme, polovicu z neho nakrájame na kocky a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.
2. Krok
Z mlieka, vajec, cukru a vanilkového pudingu pripravíme krém, ktorý necháme vychladnúť.
3. Krok
Rozšľahané maslo primiešame do krému.
4. Krok
Cesto rozdelíme na 2 časti.
5. Krok
Krém rovnomerne rozotrieme na prvé cesto.
6. Krok
Na krém natrieme vyšľahanú šľahačku s cukrom a stužovačom.
7. Krok
Na šľahačku položíme druhé cesto.
8. Krok
Takto pripravený kremeš necháme v chladničke stuhnúť a potom môžeme podávať.