Najjemnejsi medovy krémeš
Stará dobrá klasika
Ingrediencie
- 300 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 2 vajíčka M
- 35 g medu
- 20 ml rum
- 1 cl SB
- 50 g zmäknuté maslo
- 500 ml mlieko
- 2 bal zlaté klasy
- 100 g kryštál cukor
- 250 g maslo skôr chladnejšie
- 600 ml šľahačka kunin
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Postup: z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding.pred varím v kajstrole všetko poriadne premiešame metličkou aby sme nemali hrudky. Po uvarení prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
Vsetky suroviny na cesto dáme do robota a K metlou vyhnetieme kompaktné cesto. Odporúčam vám ho zabaliť do fólie a zachladit. Ja som ho mala v mrazničke cca 15 min. Rozdelime na 2 rovnaké časti a vyvaľkáme na rozmer max. 32x22 cm. Preložíme na obrátený plech s papierom na pečenie. Pečieme po jednom plate na 180 max 7-8 min. Nepecieme dlho, aby sa platy nevysusili. Necháme vychladnúť.
Krém zo zlatého klasu preslahame, preslahame zvlášť aj maslo aby bolo také roztieratelne a postupne začneme pridavat do krému zo zlatého klasu. Rozotrieme rovnomerne na spodný plat. Odporúčam vám takto to dat na chvilu zachladit do chladnicky a az tak nanasat vyslahanu slahacku. Bude sa vám slahacka lepsie rozotierat, ako keď krem zo zlatého klasu bude mäkký. Na šľahačku položíme druhý plat a necháme poriadne stuhnúť. Rezeme na rovnaké kocky nahriatym nožom.
TIP1: Nakrájaný zákusok odporúčam uložiť do uzatvaratelnej dózy -zmäkne oveľa rýchlejšie a bude viac makksi.
TIP 2: Platy môžete potrieť malinovym džemom 😉