REKLAMA

Najjemnejsi medovy krémeš

Stará dobrá klasika

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15
  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 2 vajíčka M Pridané do
  • 35 g medu Pridané do
  • 20 ml rum Pridané do
  • 1 cl SB Pridané do
  • 50 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 2 bal zlaté klasy Pridané do
  • 100 g kryštál cukor Pridané do
  • 250 g maslo skôr chladnejšie Pridané do
  • 600 ml šľahačka kunin Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Postup: z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding.pred varím v kajstrole všetko poriadne premiešame metličkou aby sme nemali hrudky. Po uvarení prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

2. Krok

Vsetky suroviny na cesto dáme do robota a K metlou vyhnetieme kompaktné cesto. Odporúčam vám ho zabaliť do fólie a zachladit. Ja som ho mala v mrazničke cca 15 min. Rozdelime na 2 rovnaké časti a vyvaľkáme na rozmer max. 32x22 cm. Preložíme na obrátený plech s papierom na pečenie. Pečieme po jednom plate na 180 max 7-8 min. Nepecieme dlho, aby sa platy nevysusili. Necháme vychladnúť.

3. Krok

Krém zo zlatého klasu preslahame, preslahame zvlášť aj maslo aby bolo také roztieratelne a postupne začneme pridavat do krému zo zlatého klasu. Rozotrieme rovnomerne na spodný plat. Odporúčam vám takto to dat na chvilu zachladit do chladnicky a az tak nanasat vyslahanu slahacku. Bude sa vám slahacka lepsie rozotierat, ako keď krem zo zlatého klasu bude mäkký. Na šľahačku položíme druhý plat a necháme poriadne stuhnúť. Rezeme na rovnaké kocky nahriatym nožom.

4. Krok

TIP1: Nakrájaný zákusok odporúčam uložiť do uzatvaratelnej dózy -zmäkne oveľa rýchlejšie a bude viac makksi.

5. Krok

TIP 2: Platy môžete potrieť malinovym džemom 😉

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov