REKLAMA

Zdroj: Pixabay: mjpatter

Najlepší bezlepkový tekvicový koláč

Tento bezlepkový tekvicový koláč si zachováva štruktúru koláča a autentickú tekvicovú chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
9

Cukrárenské výrobky:

  • 1 pohár bezlepková múka Pridané do
  • 1 čajová lyžička Xantánová guma (ak ju vaša zmes múky už neobsahuje) Pridané do
  • 1 polievková lyžica krupicového cukru Pridané do
  • 312 oz studené maslo Pridané do
  • 1 Veľký vaječný žĺtok Pridané do

Náplň:

  • 15 oz Konzervované tekvicové pyré Pridané do
  • 300 ml Dvojitý krém Pridané do
  • 3 Veľké vajcia Pridané do
  • 0.7 pohár hnedý cukor Pridané do
  • 14 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička škorica Pridané do
  • 12 čajová lyžička zázvor Pridané do
  • 14 čajová lyžička muškátový oriešok Pridané do
  • 0.125 čajová lyžička Klinčeky Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Začnite predhriatím rúry na 350 stupňov.

2. Krok

Najprv si pripravíme cesto tak, že vo veľkej mise zmiešame bezlepkovú hladkú múku, xantánovú gumu, kryštálový cukor a maslo, kým nevznikne konzistencia pripomínajúca strúhanku. Môžeme to urobiť pomocou mixéra na cesto alebo jednoducho prstami.

3. Krok

Do zmesi pridajte žĺtok a miešajte, kým sa zmes nespojí v cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a pred použitím ho aspoň 45 minút chladte v chladničke.

4. Krok

Cesto rozvaľkajte na jemne pomúčenej doske (nezabudnite použiť bezlepkovú múku) a položte ho na 9-palcovú koláčovú misu. Okraje orežte a potom ho vložte späť do chladničky na ďalších 15 minút, aby bolo cesto chrumkavé.

5. Krok

Cesto upečte naslepo (bez náplne) tak, že ho prikryjete pergamenom na pečenie a naplníte sušenými fazuľami. Pečte asi 15 minút, potom odstráňte fazuľu a pergamen a pečte ďalších 5 minút. Zabránite tak rozmočeniu spodnej časti, keď sa pridá tekvicová zmes.

6. Krok

Na náplň zmiešajte tekvicové pyré z konzervy, dvojitú smotanu, vajcia, hnedý cukor, soľ a korenie (škoricu, zázvor, muškátový oriešok a klinčeky) vo veľkej miske, kým sa dobre nezmieša.

7. Krok

Nalejte plnku na cesto a pečte asi 40 minút alebo kým sa plnka v strede nezrazí.

8. Krok

Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť, aby náplň úplne stuhla, čím sa zabezpečí vždy dokonalý plátok.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov