REKLAMA
Najlepší čučoriedkový cheesecake
Výborný a rýchly čučoriedkový cheesecake.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Korpus
- 400 g ovsenné sušienky
- 40 g maslo
Plnka
- 250 g mascarpone
- 1 kyslá smotana
- 150 g práškový cukor
- 3 vajce
- 1 pl kukuričný škrob
- 1 vanilkový cukor
- šťava z polovice citróna
- nastrúhaná kôra z citróna
Čucoriedkové želé
- 650 g čučoriedka
- 100 g cukor
- 9 plátkov želatíny
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Sušienky si ponorným mixérom rozomelieme najemno. Pridáme k nim rozpustené maslo a premiešame. Vzniknutú zmes navrstvíme na dno formy.
2. Krok
Ingrediencie na plnku spolu zmiešame vo väčšej mise. Dobre premiešame mixérom aby sme mali hladkú hmotu. Takto pripravenú plnku vylejeme na sušienky. Pečieme vo vyhriatej rúre 40 minút na 170 stupňov.
3. Krok
Medzi tým si pripravíme želatínu. Rozmixované čučoriedky zohrejeme na 80 stupňov, ochutíme cukrom a šťavou s jedného citróna. Nakoniec pridáme k čučoriedkam želatínu, ktorú sme pripravili podľa pokynov na obale. Želatinu vylejeme na upečený koláčik a necháme vychladnúť.