REKLAMA
Najlepší domáci mätový sirup
Rýchly spôsob ako si pripraviť domáci koncentrovaný mätový sirup.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 20 stoniek mäty
- 1⁄2 l voda
- 300 g hnedý cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Do hrnca si dáme vody. Do vody pridáme hnedý cukor a začneme zahrievať. Cukor sa nám musí úplne rozpustiť. Varíme na miernom ohni.
2. Krok
Mätu si dobre umyjeme a jednotlivé lístky postupne otrháme do cukrového sirupu.
3. Krok
Teraz budeme sirup variť aspoň 30 minút aby nám poriadne zhustol a z mäty sa uvolnila všetka aróma.
4. Krok
Uvarený sirup precedíme aby sme v ňom nemali lístky a nalejeme do sklenenej flaše. Skladujeme v chlade a tme.