REKLAMA
Najlepší maďarský guľáš
Receptov na originálny maďarský guľáš je veľa. Za nás je ten pravý maďarský guľáš jemne štipľavý a krásne tmavý.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg hovädzie predné
- 11⁄2 pl bravčová masť
- 1⁄2 kg Cibuľa
- 1 kl mletej rasce
- 1⁄2 kl mleté čierne korenie
- 1 pl paradajkový pretlak
- 1 kl cesnakový prášok
- 4 kl mletá sladká paprika
- Štipka mletej pálivej papriky
- 1 feferónky šušené
- 1 l hovädzí vývar
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Pre úsporu času používame pri varení tlakový hrniec. V hrnci si rozpálime masť. Pridáme nasekanú cibuľu a začneme ju opekať naozaj do tmava. Cibuľa musí poriadne skaramelizovať, aby sme mali dobrý základ.
2. Krok
K hnedej cibuli pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso a opražíme. Keď sa mäso zatiahlo, pridáme všetky koreniny a osolíme. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame a podlejeme vývarom.
3. Krok
Tlakový hrniec uzavrieme a dusíme asi 20 minút, aby nám mäso zmäklo. Ak sa nám zdá omáčka príliš riedka, zahustíme ju solamylom.
4. Krok
Najlepšie chutí maďarský guláš s knedľou.