REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jKQsGDAOVqhPzYpitK71/77b999dabed0c3ca9e68fd8b5b79cc.png)
Najlepší rebarborový koláč
Rebarborový koláč s jahodami je ideálny letný dezert, ktorý je svojou jednoduchosťou prípravy a chutí vhodný na každú príležitosť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 300 g múka
- 2 Lyžice kypriaci prášok
- štipka soli
- 200 g cukor
- 125 g maslo
- 2 velká vajce
- 200 ml mlieko
- 1 bal Vanilkový cukor
- 300 g rebarbora
- 200 g jahôd
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rebarboru čistíme, nakrájame na menšie kúsky a varíme s 100 g cukru do zmäknutia.
2. Krok
Jahody očistíme a nakrájíme na plátky.
3. Krok
V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a zvyšok cukru.
4. Krok
Pridáme maslo, vajcia, mlieko a vanilkový cukor a premiešame do hladkého cesta.
5. Krok
Pripravené cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč.
6. Krok
Na cesto rozložíme pokrájanú rebarboru a jahody.
7. Krok
Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút, alebo kým nie je zlatohnedý.
8. Krok
Necháme koláč vychladnúť a následne koláč s rabarborou a jahodami môžeme podávať.