REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Najlepší tvarohový krémeš
Tvarohový krémeš s fantastickou chuťou tvarohu a snehovej čapičky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
45
Cesto
- 400 g polohrubá múka
- 200 g práškový cukor
- 1 ks kypriaci prášok
- 1 ks vajce
- 1 ks žĺtok
- 200 g maslo
Krém
- 11⁄2 ks vanilkový puding
- 120 g práškový cukor
- 500 g syr cottage cheese
- 500 ml mlieko
- 100 ml olej
- 5 ks vajce
Sneh
- 8 pl kryštálový cukor
- 6 ks vaječné bielka
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vo väčšej miske vymiešame cesto z múky, cukru, kypriaceho prášku, vajec a masla.
2. Krok
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie. Valčekom ho rozvaľkáme po dĺžke celého plechu.
3. Krok
Príprava krému V miske vymixujeme tvaroh s cukrom, mliekom, olejom, pudingom, vajcom a žĺtkami. Krém nanesieme na cesto.
4. Krok
Tvarohový krémeš pečieme v predhriatej rúre na 200°C približne 25 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a krémeš dopečieme ešte 5 minút dokiaľ okraje koláča nezhnednú.
5. Krok
V miske vyšľaháme z bielkov, cukru a soli tuhý sneh, ktorý nanesieme na celý povrch krémeša. Nakoniec krémeš ešte dopečieme 15 minút dokiaľ sneh nezačne hnednúť.