Zdroj: rimmabondarenko from Canva
Najlepší vianočný punč
Recept na ten najlepší vianočný punč, ktorý varím každý rok.
Ingrediencie
- 1 fľaša červeného vína
- 1 pohár pomarančového džúsu
- 200 ml brandy
- 100 g hnedého cukru
- 1 kus pomaranč
- 1 kus citrón
- 2 kus škorice
- 5 kus klinčekov
- Kúsok muškátového orieška
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že do veľkého hrnca nalejete fľašu červeného vína. Pridajte do hrnca pomarančový džús a varte na miernom ohni.
Ak máte radšej sladké nápoje, pridajte viac džús. Nalejte brandy a nasypte hnedý cukor. Pre tento recept preferujem používať brandy, pretože dodáva punču jedinečnú hĺbku chuti a arómu.
Do hrnca pridajte kúsky pomaranča a citróna. Dôležité je pridať aj kôru, pretože dodá punču potrebnú horkosť, ktorá dokonale vyvažuje sladkosť. Pridajte škoricu, klinčeky a muškátový oriešok. Nemusíte sa báť experimentovať s množstvom korenín, ale pamätajte, že muškátový oriešok je dosť silný, takže stačí iba trochu.
Punč nechajte variť na miernom ohni približne 15 - 20 minút. Dôležité je ho nechať variť pomaly, aby sa všetky chute a vône pekne premiešali.